poniedziałek, 27 kwietnia 2020


Yhtä tärkeää kuin kampaamopalvelujen laatu on se, pitäisitkö huolta hygieniasta. Kampaamon desinfiointi todistaa siinä työskentelevien ihmisten ammattimaisuudesta, mutta se on myös perusta sinun ja asiakkaidesi turvallisuudelle. Desinfiointiainetta tulisi löytää jokaisesta salongista, samoin kuin käsi- tai pinta-desinfiointiaineita. 
  
Jos sinulle näyttää siltä, että desinfiointi kuuluu vain lääkäreille, koska he työskentelevät sairaiden tai kosmetologien kanssa, koska he koskettavat asiakkaiden käsiä, olet erehtynyt. Myös kampaajan työssä desinfiointi on erittäin tärkeää ja siten myös puhtautta ja hygieniaa. Nesteitä pintojen ja työkalujen desinfiointiin, käsien desinfiointiaineita tulisi löytää jokaisesta kampaamosta. Niiden saaminen ei kuitenkaan ole kaikkea. Sinun on myös käytettävä niitä taitavasti. Tämän artikkelin on tarkoitus olla kokoelma tietoa aiheesta ottaen huomioon kampaajan työn erityispiirteet. 
Aina kuitenkin kampaajilla ja kauneussalongeilla on velvollisuus desinfioida työkalut ja pinnat sekä varmistaa hygienia ja siisteys salonkiin. Tämä heijastuu lukuisissa säädöksissä. Nämä lakisääteiset rajoitukset johtuvat suurelta osin siitä, että kampaaja on ensinnäkin yhteydessä työssään kemiallisiin valmisteisiin ja toiseksi ihmiseen, joka voi olla bakteereita tai bakteereita. 

- käsittelyyn saa käyttää vain teknisesti tehokkaita, puhtaita, desinfioituja, steriloituja välineitä (kun kyseessä ovat välineet, jotka voivat rikkoa kudoksen jatkuvuutta) 
- kasveissa on oltava asianmukaiset tilat ja huoneet (esim. kosmeettisten valmisteiden varastointiin, puhtaisiin alusvaatteisiin, aterioihin) 
- kaikki uudelleen käytettävät välineet, jotka voivat vahingoittaa kudoksen jatkuvuutta jokaisen käytön jälkeen, olisi desinfioitava, pestävä ja steriloitava 
- Valmisteiden ja desinfiointiaineiden varastoinnin olisi oltava alkuperäispakkauksessa tai etikettillä varustetuissa varapakkauksissa 
- työkalut sen jälkeen kun jokainen asiakas on altistettu desinfiointiaineelle ja varastoitu olosuhteisiin, jotka suojaavat niitä saastumiselta tai vaurioilta 
- desinfiointiin käytettäväksi tarkoitettuja, markkinoille saattamista varten hyväksyttyjä valmisteita, joiden vaikutustapa on uhan mukainen - bakterisidinentuberkuloidinenfungisidinenvirucidinen 
Salongin puhtauden ja oikean desinfioinnin hoitaminen ei ole vain lakisääteinen vaatimus, vaan ennen kaikkea turvallisuuden tae - sinulle ja asiakkaillesi. 
Kampaamo on salonki esittely. Jos asiakas saapuu likaiseen, sekavaan huoneeseen ja vastaanottovirkailija ottaa vastaan lian kynsien takana, tämä ei todellakaan ole rohkaisevaa. Kukaan ei halua käyttää palveluja salonki, jossa se on likainen, ja työntekijät eivät välitä hygieniasta. Näistä näkökohdista huolehtiminen on tärkeää oman tuotemerkin luomisessa. Tämä ei kuitenkaan ole tärkein asia. 
  
Työskentelemällä ihmisten kanssa päivittäin, olette yhteydessä erilaisiin sairauksiin, bakteereihin, viruksiin tai sieniin. Ja vaikka et näe niitä, vakuutan teille, että he ovat. He tulevat salonkiin yhdessä asiakkaidesi kanssa, vaatteillaan, laukkuillaan. He voivat hyökätä sinua aivastettaessa tai yskimällä. 

Desinfioidaan ensisijaisesti: 
  
- kammat ja harjat 
- pidikkeet, telat 
- kihartimet, kuivaimet, suoristuskoneet 
On myös työkaluja, jotka desinfioinnin lisäksi olisi steriloitava, koska on vaara, että ne vaikuttavat kudoksen liitettävyyteen. Ne ovat: 
- kampaajasakset ja harvennussakset 
- kaikenlaiset partakoneet 
- kampaajien terät ja tarvikkeet 
Kampaustyökalut on puhdistettava lialta ja sitten desinfioitava valitulla valmisteella valmistajan ohjeiden mukaisesti. Sakset, harvennussakset ja partaveitset on suositeltavaa desinfioida upottamalla sopivaan nesteeseen erityiseen ammeeseen. Tämän desinfioinnin tulisi kestää muutama hyvä minuutti. Sitten, jos on tapahtunut kudosrikkomus (esim. Leikkaat asiakkaan ihon saksilla), työkalut tulisi steriloida erityisellä laitteella (sterilointilaite, autoklaavi). 
Valittavissa on monia valmisteluja. Nämä ovat suihkeita, tiivisteitä, nesteitä, vaahtoja, pyyhkeitä. Mikä on helpompi jollekin? Varmista ostaessasi, että ostettuja valmisteita käytetään desinfiointiin ja että niiden vaikutusalue on laaja. Säännölliset kosteat pyyhkeet eivät toimi. 
Lisätään kuva...
Kampaustyökalut, jotka tulisi desinfioida upottamalla, laita desinfiointiaineeseen ja sopivaan astiaan, joka ei reagoi tällaisen valmisteen kanssa. 
Toinen kysymys on pintojen desinfiointi. Se ei tee paljon, jos peset kädet perusteellisesti, steriloit instrumentit, mutta unohdat desinfioida pinnat. Miksi? Koska juuri heistä elävät vaaralliset mikro-organismit, haluamme päästä eroon salonkiin. Ja koskettamalla näitä pintoja, asetat itsellesi - ja asiakkaalle - uudelleen infektion riskin. 
  
Kuvittele desinfioidun harjan asettamista likaiselle työtasolle. Bakteerivirhe saapuu harjaan. Ja harjasta menee käsiisi, kun otat harjan taas kädestäsi. Edelleen asiakkaan päähän ja sitten muihin asiakkaisiin, kun annat heille käden tervehtimään. 
  
Siisteyskysymys liittyy myös pinnan desinfiointiin. Tietenkin, säännöllinen hiusten pyyhkäisy, salonkin puhdistaminen ovat asioita, joita ei tarvitse selittää kenellekään. Puhtaus ja siisteys salonissa todistavat sinulle ja tekevät siitä asiakkaille mukavan jäädä huoneeseen. Ja asiakkaiden mukavuus on erittäin tärkeää, jos välität kampaamostasi kannattavaa yritystä. 
Päivittäistä puhdistusta helpottaa pussiton kampaamo, joka vetää hiukset nopeasti. Tämä ei vain säästää aikaa, vaan myös lepoa selkärankaasi varten. 
Yhteenveto: hygieniasuunnitelma kampaamossa 
- Järjestä työpaikka oikein vaarallisten tilanteiden välttämiseksi. 
- Pese kädet ennen työskentelyä asiakkaan kanssa ja sen jälkeen. 
- Käytä suojakäsineitä ja desinfioi kädet ennen niiden asettamista ja irroittamisen jälkeen. 
- Kampaustyökalut (harjat, kammat, rullat, harjat, sakset, partakoneet, partakoneen kiinnikkeet) on desinfioitava jokaisen asiakkaan jälkeen ja perustelluissa tapauksissa steriloitava. 
- Korvaa puuvillapyyhkeet kertakäyttöisillä. 
- Pidä siisteys ja järjestys salonissa ja työpaikoilla, käytä pesu-desinfiointiaineita. 
- Lue desinfiointiaineiden käyttöohjeet ja noudata niitä.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Visuaalinen diagnostiikka. Kasvojen lukemisen oppiminen

  Visuaalinen diagnostiikka. Kasvojen lukemisen oppiminen   Päätyyppejä on seitsemän, ja niiden nimet eri lähteissä voivat vaihdella hieman....